dimanche 9 avril 2017

Dipity Beer

QUAND LA PASSION DEVIENT UNE OBSESSION


UNE NOUVELLE PASSION POUR JOHAN



Fabrication d'une la bière artisanale


Ik ben een bourgondiër ! Een lekker glas wijn bij een lekkere maaltijd, een goed geturfde whisky, een stevige havannasigaar,… neen ik sla ze maar zelden af. Alleen van waar we in België toch trots mogen op zijn, ons bier, was ik nooit echt fan. Gedurende 20 jaar hebben steeds dezelfde vrienden dezelfde argumenten gebruikt waarom dit een manco was in mijn culinaire smaakcultuur. Tot op het ogenblik dat de maat wel helemaal vol was en ik in alle stilte mij zou gaan toeleggen op, jawel,… BIER. En zoals ik redelijk carthesiaans ben in mijn denken, ben ik dat eveneens in de beleving van andere zaken. Het zou niet volstaan om één bier te proeven. Neen, ik was – en ben – van oordeel als je je een mening wilt vormen dat je met kennis van zaken beslagen op het terrein moet komen. Meer zelfs, proeven en vergelijken was niet genoeg. Zelf bier brouwen was een stap waarvan zelfs die goeie vrienden dachten “dit komt nooit goed”. En toch. Een zoektocht naar brouwprocessen en combinatie van ingrediënten en smaken begon en heeft uiteindelijk geleid tot een mooi product. Ik ben me gaan verdiepen in de processen van het schroten, het maïschen, het koken, het filteren, het lageren en het bottelen. Mout, hop, gist en andere producten hebben nog steeds wel een aantal geheimen voor mij, maar dat maakt het net interessant en mooi. Elk nieuw brouwsel is weer een uitdaging van begin tot einde. Het eerste product kreeg de naam van mijn intussen overleden vader. Het volgende brouwsel krijgt de naam van één van de vrienden waardoor dit avontuur begon. La Michoise, een donker bier, hergist op de fles ! Santé.

                                                                                                             Johan Heselmans























Merci à Johan pour ce merveilleux partage.

                                                                                                                 Loa P.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire

Dips sauces Apéro

  Sauces Dips avec les différents Confits Encore une autre façon d’utiliser les confits!!! Les confits peuvent s’utiliser pur comme une co...